sâmbătă, 30 august 2008

carti si filme mirobolante

the dreamers
"as we walked, we talked and talked and talked about politics, about movies, and about why the French could never come close to producing a good rock band. "
"I don't believe in God, but if I did, he would be a black, left-handed guitarist. "
"un film ca o scrisoare de dragoste catre paris, catre cinemateca si catre dragoste insasi".asa a fost caracterizat the dreamers. l-am vazut prima data cu cateva luni in urma, probabil asta-iarna,nu mai tin minte exact. scene discret socante si Louis Garell. un menage a trois aproape volatil si da, oarecum inocent, desi doi din triunghi erau chiar frate si sora si inca gemeni. liliac, madlene cu caise, transpiratie, saliva, lacrimioare si frezii.cam astea ar fi ingredientele daca the dreamers ar fi un parfum.

irreversible
Studentul: Am văzut, dar nu am înţeles nimic… Care e mesajul filmului?
Gaspar Noé(regizorul): Mesajul filmului este următorul: e târziu, eşti obosit şi e timpul să chemi un taxi, să îţi iei prietena şi să te duci acasă…"
imagistica dura,poveste crancena,dureroasa.scene tandre.caustice.crude.nemaipomenit de crude.senzatie de mers cu spatele.cuvinte grele.
le temps detruit tout.si razbunarea nu inseamna nimic decat inchiderea unui cerc.

frederic beigbeder
"dragostea dureaza 3 ani", "windows on the world" si "iarta-ma.ajuta-ma". au fost nevoie de 3 carti sa ma indragostesc irecuperabil de stilul lui frederic beigbeder. descrie ca nimeni altul si are un cinism dulceag si o nostalgie acida printre randuri. imi aduce aminte de alain de botton, dar e mult mai sincer si din cauza asta mai dureros.

"Si-mi mai placeau saracia lor, modul in care se daruiau, prea repede, doar pt un room service la Mariott, hainele lor de imitatie de firma, blanurile false, apa de toaleta ieftina, putind a trandafiri de sinteza chimica (...) Odata, una dintre ele mi-a cerut un bilet de metrou pt a se intoarce acasa. Un telefon la Serghi si, de atunci, nu s-a mai deplasat niciodata decat in Hummer. Industriasii stiu sa recompenseze munca bine facuta"

"un tantar dureaza o zi, un trandafir trei zile.O pisica dureaza treisprezece ani, dragostea trei."

"Chiar credeti ca e sinistru sa traiesti printre mobile pe care nu tu le-ai ales?Nu sunt de acord. Cu adevarat sinistru e sa pierzi ceasuri in sir prin magazine, ezitand intre diferite modele de scaune"

"Imi doresc sa le sarut (semn bun), sa ma insor cu ele (inca si mai comercial) sau sa le musc de gat ( si sa semnam pe loc contractul de exclusivitate)?"

"Avea jumatate din anii mei, asadar era mai sincera"

"Nu sunt nici ateu, nici religios.sunt nicaieri si astept sa ploua cu fete"
hmm.cineva zicea ca e cel mai superficial si mai narcisist scriitor de la sade incoace. probabil de aia are si succes, scrie in stilul in care noi traim.

Niciun comentariu: