sâmbătă, 29 noiembrie 2008

publicitatea dupa garfield

si nu garfield motanul:D

Bob Garfield e un critic si analist publicitar american, dar inainte de toate e un personaj foarte perspicace, sarcastic si bun observator al realitatii cotidiene. m-am indragostit la prima vedere de cartea sa cu/si despre reclame, geniale sau foarte proaste. m-a captivat mai mult decat un roman sau o fictiune. pur si simplu stilul in care scrie e cuceritor, iar domeniul publicitatii e foarte interesant de cunoscut si de inteles.

"Pe 2 iulie 1982 Larry Watters is pilota aparatul experimental Inspiration 1 la circa 5000 de m deasupra localitatii Long Beach(...)Modulul de comanda consta intr-un scaun de aluminiu de la o masina de tuns iarba(..)Treptat, a reusit sa coboare intr-un cartier din Long Beach, unde balonul s-a agatat intr-o linie de inalta tensiune , ceea ce a produs pane de curent de vreo 20 de minute in diferite parti ale orasului(..)<< A fost ceva ce trebuia sa fac>> a declarat el ziarului Los Angeles Times.
Nu, nu trebuia.Sa-ti pui viata in pericol riscand sa fii omorat de un scaun de masina de taiat iarba nu era ceva ce Walters trebuia sa faca neaparat. Insa Larry, la fel ca multe alte milioane de compatrioti americani, era prost.
Desigur ca prostia vine sub diverse forme: absenta judecatii, ca in cazul lui Larry, a intelectului, a cunostintelor, a intelegerii, a bunului simt. Sticlele de parfum nu poarta inscriptia nu aruncati pe foc
doar din exces de precautie. La fel si instructiunile adresate consumatorului aflate pe carucioarele pentru copii Atentie!Scoateti copilul inainte de pliere. Analele proceselor de raspundere civila pentru siguranta produselor reprezinta o sursa inepuizabila de marturii ale prostiei publicului utilizator.
"

"Apoi in cel de-al treilea spot, un alt viticultor de la Sutter Home lucra absorbit la calculator, in timp ce pe ecranul unui televizor din spatele lui apar ultimele stiri: Buna seara! Iata ultimele stiri. Luna a explodat. Mai multe despre aceasta poveste uluitoare mai tarziu, in jurnal. In domeniul medical acum, doi barbati au reusit sa-si schimbe intre ei capetele.Ei se simt bine si in acest moment se odihnesc. Si un localnic a fost atacat de veverite furioase. Va avertizam ca imaginile sunt socante"

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bobert ! :D

Ciprian, ingvaar_nolhin@yahoo.co.uk spunea...

Salutare
vreau sa citesc cartea Publicitatea dupa Garfield k mi-ai facut pohta...
cum procedez?