duminică, 14 septembrie 2008

don't drink your brains out.smoke them.


deja m-am saturat de campaniile anti-fumat. poze ce vor sa fie infricosatoare, inscriptii pe care nici nu te mai deranjezi sa le citesti, vedete ele insele fumate mai la propriu sau mai la figurat ridicand in slavi dezavantajele fumatului. "fumatul e chiar singura ta placere"? mi se pare una dintre cele mai tampite intrebari pusa intr-o campanie publicitara. da, de ce nu ar fi fumatul in top 3 al placerilor? ar fi mai bine ca drogurile, betiile sau prostitutia (fizica sau intelectuala) sa ia locul unei tigari fumate dimineata? oamenii care fumeaza vor fuma si in continuare, indiferent daca forma pachetului va fi cea a unui plaman bolnav sau nu. oamenii se apuca si se lasa de fumat, se apuca din nou sau nu, astea-s decizii personale care nu au legatura cu campaniile lor.

parca aud. "tu fumezi, de aia zici asta". nu total adevarat. am fost anti-tutun convinsa pana nu demult, asa ca stiu cum e sa te afli si dincolo de baricada. acolo insa pur si simplu nu ai cum sa iti imaginezi tabietul asta. placerea cum scrie pe banner.

nu vreau sa spun nici rau nici bine de fumat.e clar ca la un moment dat tot te imbolnaveste de ceva, mai mult sau mai putin grav. insa suntem bombardati de chestii care ne imbolnavesc, asa ca posibilitatea asta nu mai mai sperie asa cum ar fi trebuit sa o faca. lumea e atat de plina de vicii, vicii care o rod atat de ingrozitor incat momentan fumatul mi se pare mic copil pe langa alte grozavii.

cred ca banii aia din campaniile anti tutun ar putea ajuta mult mai mult copiii orfani, bolnavi, femeile agresate si violate, artistii nepromovati. dintre toti fumatorii pe care ii cunosc si cunosc o gramada, nici macar unul nu si-a pus problema sa se lase dupa ce a vazut pozele de pe pachet, reclamele si nici macar atunci cand au crescut preturile la "les clopes". asa ca, do smth useful for the society.

Niciun comentariu: